fbpx

Att ha tid för reflektion ökar självmedvetenheten som är grunden i en god EQ, emotionell intelligens. Att känna sig själv och sina känslor gör dig till en trygg och stabil person som vet vad du vill. Att ha en god EQ är viktigt för att nå framgång i livet. Enligt forskningen kring EQ så beror ca 80% av en människas framgång på emotionell intelligens.

Egen tid gör att du stärker din tillit till dig själv. Att lyssna till sin magkänsla och fatta beslut gör att du litar mer på din egen förmåga. När vi är med andra så anpassar vi oss ofta till deras åsikter, känslor och reaktioner. När du är ensam så kan du bara lyssna till din egen inre röst.

Att vara ensam kan ibland kännas tråkigt och vi söker gärna interaktion med andra. Att träna på att bara umgås med sig själv en stund utan telefon eller dator är ett bra sätt att lära sig att gilla vara ensam vilket stärker självkänslan enormt.

Det är inte alltid bäst att brainstorma med andra människor för att komma fram till en lösning. Att ta ett steg tillbaka, blunda, meditera och lyssna till dig själv kan ofta leda till att du ser problem på ett annat sätt och hittar nya lösningar och möjligheter.

EQ ledarskap, Utveckling av chefer till emotionellt intelligenta ledare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vi använder Cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta accepterar du detta.