fbpx

Våra 16 drivkrafter

Det finns 16 drivkrafter som utformar våra liv. De bestäms både av arv och miljö och avgör vad som ger oss syfte och mening i livet. Alla har sin unika drivkraftsprofil.

Om man känner till både sina egna och andras drivkrafter och förstår att inget av det är bättre eller sämre, så finns bättre förutsättningar att leva ihop, jobba ihop och samarbeta med andra. Denna kunskap lär oss att acceptera och respektera andra som de är och uppskatta andras olikheter istället för att döma.

Vad motiverar dig egentligen?
Ta reda på ditt VARFÖR i livet och bli ditt bästa jag.

Vi erbjuder Drivkraftsanalys Effektiva team

Ta reda på vad som driver dig och dina medarbetare

Drivkraftsanalys

Våra drivkrafter påverkar våra val i livet och skapar motivation eller frustration. När du känner ”flow” och livet leker så är troligen alla dina drivkrafter uppfyllda. När du har något som ”skaver och gnager” i livet, så är en eller flera av dina drivkrafter inte uppfyllda.

Professor Steven Reiss skapade det första empiriska testet för drivkrafter –  Reiss Motivation Profile, ett verktyg som på stabil vetenskaplig grund analyserar människans inre motivationsfaktorer. Med Reiss Motivation Tool kommer du i kontakt med dina inre drivkrafter och kan fokusera på det som verkligen ger energi. 

Steven Reiss studier visade på att det finns 16 drivkrafter som vi har med oss från tidig ålder. Dessa drivkrafter är gemensamt för alla människor, oavsett ålder, kön, bakgrund och kultur. De är mer eller mindre starka och skapar en unik profil för varje person.

Genom RMP-verktyget får du en kartbild över dina drivkrafter och tillsammans med en Reiss Motivationscoach reflektera över vad du kan göra för att få bättre balans i dina drivkrafter. 

Nyfiken att veta mer? Maila oss på ledarskap@inspiro-eq.se

 

Effektiva team

Genom att göra en drivkraftsanalys på hela teamet kommer ni att få nya insikter.  Det som motiverar en person behöver inte vara motiverande för en annan. 

Är rätt person på rätt plats? Vilka arbetsuppgifter och ansvarsområden passar bra för varje medarbetare? Varför är svårt att samarbeta för vissa personer? Varför uppstår konflikter?

Frågor som dessa kommer ni att få svar på genom att analysera teamets drivkrafter.

Under en dags workshop kommer vi att belysa hur ert team ser ut och hur ni bäst kan använda era olika styrkor.

Styrkan i ett effektivt team ligger i att människors olikheter kommer till sin rätt. Men det är också olikheterna som kan skapa konflikt. Här tränar vi teamets förmåga att använda varandras olikheter som en tillgång.

16 drivkrafter

Vi använder Cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta accepterar du detta.